Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Înarmarea Ucrainei a provocat un nou conflict între Germania și Polonia

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и ФРГ С. Лаврова и А. Бербок
Встреча глав МИД РФ и ФРГ С. Лаврова и А. Бербок - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Abonare
Germania recunoaşte că nu merge “prea bine” înarmarea Ucrainei. Ministrul de externe german, Annalena Baerbock a admis că aşa numitul plan de “schimb circular” pentru livrarea indirectă de arme Ucrainei, nu funcţionează.
CHIȘINĂU, 24 iul -Sputnik. Oficialul german a răspuns astfel criticilor dure ale Poloniei, care acuză Germania de “înşelarea aşteptărilor” în ceea ce priveşte livrarea de tancuri.
Schimbul circular - prin care Polonia trimite tancuri din epoca sovietică Ucrainei, iar Germania sau alţi aliaţi furnizează echipamente mai noi - a fost iniţiat pentru că părea să fie „cea mai bună şi mai rapidă cale la acel moment”, a adăugat Annalena Baerbock.
Varşovia este însă nemulţumită de rezultat. „Promisiunile germane despre un schimb circular de tancuri s-au dovedit a fi o manevră înşelătoare”, a declarat ministrul adjunct de externe Szymon Szynkowski vel Sek pentru publicaţia germană Der Spiegel, preluat de Agerpres. De asemenea, acesta, a acuzat Germania că a trimis tancuri vechi din anii 60 în schimbul tancurilor sovietice livrate de polonezi ucrainenilor.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Politică
Sandu: asigurarea securității energetice a Republicii Moldova este prioritatea momentului
Fluxul de știri
0