Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Antonov: SUA toarnă gaz pe foc în conflictul ucrainean

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaБрифинг А. Антонова после заседания комитета по международным делам
Брифинг А. Антонова после заседания комитета по международным делам  - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Abonare
Ambasadorul rus Antonov: Washingtonul continuă să „toarne gaz pe foc” în conflictului ucrainean.
CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Washingtonul continuă să „toarne gaz pe foc” în conflictul ucrainean, oferind asistență suplimentară Kievului, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, într-un comentariu pe canalul Telegram al misiunii diplomatice ruse.

„Washington continuă să „toarne gaz pe foc” în conflictul ucrainean. Alocarea a un miliard de dolari suplimentar pentru aceste scopuri confirmă faptul că Statele Unite nu intenționează să asculte vocea rațiunii și nu vor contribui la soluționarea pașnică a crizei”, a afirmat Antonov fiind citat de RIA Novosti.

Potrivit ambasadorului, Statele Unite ale Americii sunt „din ce în ce mai atrase în conflict, apropiindu-se de o linie periculoasă de confruntare” cu Rusia.
„O astfel de abordare nu va oferi nimic bun pentru pace și securitate, ci doar va prelungi agonia regimului ucrainean”, a conchis Antonov.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că sarcina acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit șefului statului rus, scopul final este eliberarea Donbas-ului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei însăși.
Ședința Dumei de Stat a Rusiei, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Rusia
Duma Rusiei ar putea simplifica acordarea cetățeniei locuitorilor din statele baltice
Fluxul de știri
0