Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agenția de Mediu, despre situația de la Centrala nucleară din Zaporojie

Nor atomic - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Abonare
Agenția de Mediu vine cu precizări în contextul apariției unor materiale de presă privind situația tensionată de la Centrala nucleară din Zaporojie.
CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. La moment nu sunt înregistrate modificări ale fondului radioactiv în limite ce ar depăși valorile maxime admisibile. Despre aceasta anunță Agenția de Mediu în contextul apariției în spațiul public a unor informații privind situația tensionată de la Centrala nucleară din Zaporojie.
Astfel, Agenția de Mediu precizează că pe data de 10 august, până la ora 08:00, valorile înregistrate ale echivalentului dozei ambientale a radiației gama pe teritoriul Republicii Moldova și la stațiile cu monitorizare manuală, dar și la cele cu monitorizare automată, constituie o minimă de 0,10 și o maximă de 0,17 microSievert/h.
Trebuie precizat că limita de avertizare pentru teritoriul Republicii Moldova, stabilită de către Ministerul Sănătății, în conformitate cu normele fundamentale de radioprotecție este de 0,25 microSievert/h.
Totodată, Agenția Națională de Sănătate Publică informează că la moment nu există careva riscuri pentru populație privind o eventuală expunere la radiații ionizante și administrarea în scop profilactic a preparatelor de Iod stabil - ioduri de potasiu este inoportună, deoarece nu există niciun temei rezonabil.
Norul ciupercă provocat de explozia aruncării celei de-a doua bombe atomice - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Societate
Reguli de comportament în cazul unei scurgeri radioactive: Ce trebuie să faci imediat
Fluxul de știri
0