Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Termoelectrica va putea achiziționa în regim de urgență păcură

© Sputnik / Mihai CarausTermoelectrica S.A.
Termoelectrica S.A. - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a decis să permită S.A. Termoelectrica să achiziționeze în regim de urgență păcură pentru asigurarea rezervei minime.
CHIȘINĂU, 9 aug - Sputnik. SA „Termoelectrica” va putea să achiziționeze în regim de urgență păcură pentru asigurarea rezervei minime în cantitate 20 de mii tone. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, care s-a întrunit în ședință.
Totodată, CSE a decis să permită pe perioada stării de urgență importul de rumeguș, a deșeurilor și a resturilor de lemn neaglomerate, utilizate ca materie primă la fabricarea biocombustibililor solizi.
Se permite și prestarea serviciilor de transport rutier a lemnelor pentru foc, în baza actelor de proveniență, fără obligativitatea notificării și înregistrării prealabile și deținerii actelor permisive din domeniul transportului rutier.
Membrii CSE au mai decis că️ operatorul Terminalului de Mărfuri în Vrac, din cadrul Portului Internațional Liber Giurgiulești, va acorda prioritate la prestarea serviciilor portuare pentru cărbunele destinat importului definitiv pe teritoriul Republicii Moldova.
Pentru aceasta, importatorii vor depune o solicitare în formă scrisă cu cel puțin 48 de ore înainte, către administrația terminalului, indicând cantitățile exacte ce urmează a fi plasate în regim de import definitiv în Republica Moldova.
Amintim, începând cu data de 8 august, pe întreg teritoriul țării a fost prelungită starea de urgență pentru încă două luni.
Oleg Serebrian, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Republica Moldova
Oleg Serebrian a convocat coordonatorii grupurilor de lucru sectoriale
Fluxul de știri
0