Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Percheziții - la un fost președinte al SUA

© AFP 2022 / Mandel NganВладения президента США Дональда "Мар-а-Лаго" в Палм-Бич, штат Флорида
Владения президента США Дональда Мар-а-Лаго в Палм-Бич, штат Флорида - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Donald Trump a anunțat că FBI i-a percheziţionat locuinţa din Florida şi i-a spart seiful, iar ca urmare susţinătorii fostului preşedinte american s-au adunat în faţa locuinţei sale din Mar-a-Lago.
BRUXELLES, 9 aug – Sputnik, Daniela Porovăț. Scandal uriaș în SUA după ce fostul preşedinte american Donald Trump a declarat că agenţi FBI i-au percheziţionat, luni, proprietatea sa din Mar-a-Lago şi i-au spart seiful. Acțiunea ar putea avea legătură cu o anchetă a Departamentului de Justiţie al SUA privind eliminarea de către Trump a dosarelor prezidenţiale oficiale în staţiunea din Florida.
Susţinătorii lui Trump s-au adunat la Mar-a-Lago pentru un „miting” improvizat, iar unii dintre aceștia purtau steaguri în faţa reşedinţei fostului preşedinte.
Percheziţia fără precedent a locuinţei unui fost preşedinte ar marca o escaladare semnificativă în ancheta înregistrărilor. Deocamdată, Departamentul de Justiţie a refuzat să comenteze acţiunea, și la fel a procedat și FBI.
Căutările agenţilor s-ar fi concentrat pe cutii cu documente pe care Trump le-a adus cu el de la Casa Albă la clubul din Florida.
Dar, în stilul său aparte, Trump a spus că proprietatea „este în prezent asediată, atacată şi ocupată”, trezind nemulțumirea susținătorilor săi.
„După ce am lucrat şi cooperat cu agenţiile guvernamentale relevante, această operaţiune neanunţată asupra casei mele nu a fost necesară sau adecvată”, a spus Trump, el arătând că autoritățile i-au căutat în seif.
Ancheta vine după ce Administraţia Naţională a Arhivelor şi Înregistrărilor din SUA a notificat în februarie Congresul că a recuperat aproximativ 15 cutii cu documente de la Casa Albă din casa lui Trump aflată în Florida, dintre care unele conţinând materiale clasificate.
Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor din SUA a anunţat la acel moment că extinde o anchetă asupra acţiunilor lui Trump şi a cerut Arhivelor să predea informaţii suplimentare.
Trump a confirmat anterior că a fost de acord să înapoieze anumite înregistrări la Arhive, numind-o „un proces obişnuit şi de rutină”.
Dar atacul la fostul președinte va fi pus de susținătorii săi în legătură cu dorința lui Trump de a candida din nou, în condițiile în care democrații cunosc o cădere drastică în sondaje în timpul președinției lui Joe Biden.
Donald Trump și Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Internațional
Viktor Orban, întâlnire cu Donald Trump în SUA
Fluxul de știri
0