Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban, întâlnire cu Donald Trump în SUA

© AP Photo / Manuel Balce CenetaDonald Trump și Viktor Orban
Donald Trump și Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul ungar Viktor Orban a avut marţi o întrevedere cu fostul preşedinte american Donald Trump
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Întâlnirea dintre Viktor Orban și Donald Trump a avut loc la proprietatea din Bedminster (New Jersey) a fostului preşedinte american. La discuţii a participat şi Péter Szijjártó, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Balázs Orbán, directorul politic al prim-ministrului Ungariei, Zsolt Németh, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului de la Budapesta, Susie Wiles, directorul “Save America” şi Taylor Budowich, directorul de comunicare al “Save America”, respectiv consilierul Brian Jack.
Fostul președinte Donald Trump l-a întâmpinat pe premierul maghiar Viktor Orban într-una dintre stațiunile sale de golf de lux, la abia o săptămână după celebrul discurs al premierului maghiar de la Băile Tușnad.
Trump a lansat o declarație în care a spus că a fost „foarte grozav să petrec timpul cu prietenul meu” și a arătat că cei doi au sărbătorit și victoria electorală a lui Orban din aprilie, alegeri în care Trump l-a susținut.
Ambii politicieni sunt programați să se adreseze Conferinței de acțiune politică conservatoare de la Dallas, la sfârșitul acestei săptămâni. Orban va vorbi la adunare joi după-amiază, iar Trump urmează să rostească remarcile de încheiere sâmbătă.
Unii conservatori americani au fost atrași de mult de Orban și de ceea ce el a numit „marca noastră de politică creștin-democrată, conservatoare și patriotică”. În mai, Orban a vorbit la primul eveniment CPAC din Ungaria.
The Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014. - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Internațional
Iranul răspunde sancțiunilor SUA prin injectarea gazului de uraniu în centrifuge
Fluxul de știri
0