Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Bloomberg a explicat cum Putin l-a salvat pe Erdogan

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Турции Р. Эрдоганом в Сочи
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Турции Р. Эрдоганом в Сочи - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Abonare
Bloomberg scrie că președintele rus Putin l-a susținut pe Erdogan înainte de alegerile din Turcia
CHIȘINĂU, 09 aug – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin l-a susținut pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan într-un moment critic pentru Ankara, scrie Bloomberg.
Sprijinul lui Putin va fi un avantaj pentru Erdogan, deoarece alegerile generale din Turcia sunt la mai puțin de un an, iar Ankara trebuie să-și stabilizeze economia.
Potrivit autorului articolului, acordurile la care s-a ajuns la discuțiile de la Soci cu privire la tranziția parțială a Turciei la plata gazului rusesc în ruble vor stabiliza lira și vor preveni un nou val de creșteri ale prețurilor.
Turcia-Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2022
Rusia
Turcia și Rusia au semnat la Soci o „foaie de parcurs” în relațiile economice
Și asta s-a întâmplat la scurt timp după ce rezervele de aur și de valută ale Turciei crescuseră deja din cauza transferului de fonduri de la corporația de stat rusă de energie nucleară Rosatom către filiala sa turcă Akkuyu Nuclear pentru a construi o centrală nucleară pe coasta Mediteranei.
Mai mult, își amintește ziarul, Ankara se abține să se alăture sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei.
Erdogan vrea să aprofundeze legăturile economice cu Rusia fără a provoca o ruptură totală cu aliații tradiționali ai NATO.
La sfârșitul săptămânii trecute, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au purtat discuții la Soci. Aceștia și-au reafirmat angajamentul de a consolida cooperarea bilaterală și, printre altele, au convenit că livrările de gaze rusești către Turcia vor fi plătite parțial în ruble.
În noiembrie anul trecut, lira turcească s-a prăbușit cu 18 la sută - aceasta este scăderea maximă din ultimii 20 de ani, iar pe 20 decembrie a fost stabilit un record - 18,4 lire pe dolar. Inflația anuală pe fondul fluctuațiilor monedei naționale a accelerat apoi la 36 la sută.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2022
Rusia
Turcia și Rusia au convenit asupra unei plăți parțiale în ruble pentru livrările de gaze
Fluxul de știri
0