Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Turcia și Rusia au semnat la Soci o „foaie de parcurs” în relațiile economice

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaTurcia-Rusia
Turcia-Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Erdogan: Turcia și Rusia intenționează să crească cifra de afaceri comercială la 100 de miliarde de dolari
CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Rusia și Turcia au semnat o foaie de parcurs pentru cooperarea economică, care prevede o creștere a comerțului dintre țări până la 100 de miliarde de dolari, a declarat liderul turc Recep Tayyip Erdogan.
"Anterior, am afirmat că scopul nostru în comerț este de o sută de miliarde de dolari. În această direcție dorim să ne dezvoltăm cooperarea în domenii precum energie, comerț, turism și agricultură", a spus șeful statului turc.
El a precizat că ministrul turc al Comerţului şi vicepremierul rus Alexander Novak au semnat la Soci un memorandum de înţelegere reciprocă, „un fel de foaie de parcurs pentru relaţiile comerciale şi economice”.
Președinții au discutat și despre utilizarea cardului „Mir” în Turcia. Potrivit lui Erdogan, în această problemă au apărut progrese serioase, cinci bănci turcești continuă să lucreze pentru atingerea obiectivului.
În plus, șefii de stat au atins agenda internațională. Astfel, Erdogan i-a amintit din nou lui Putin de posibilitatea de a organiza întâlnirea cu Vladimir Zelenski. El și-a exprimat încrederea că criza ucraineană poate fi rezolvată prin negocieri.
Președintele turc a subliniat, de asemenea, că Rusia aderă la o abordare echitabilă față de Ankara în problema siriană și își exprimă sprijinul în lupta împotriva terorismului. Cu o zi înainte, Putin și Erdogan au purtat discuții la Soci. Printre altele, liderii celor două țări au convenit asupra unei plăți parțiale în ruble pentru livrările de gaze rusești către Turcia.
Drapelul ONU - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Internațional
Delegația Rusiei la ONU a cerut retragerea armelor nucleare americane în SUA
Fluxul de știri
0