Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Natalia Gavrilița își cheamă toți miniștrii la raport: Care este motivul

guvern - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2022
Abonare
La un an de mandat, premierul Gvrilița își cheamă miniștrii la raport.
CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, va audia, luni, rapoartele miniștrilor în contextul unui an de la învestirea Guvernului Gavrilița, informează Jurnalist.md.
Începând cu ora 09.00, miniștrii vor prezenta premierului Raportul de activitate „Un an de guvernare solidară cu oamenii”, a anunțat Guvernul.
Precizăm că Guvernul Gavrilița a fost învestit la 6 august 2021. În acest an, din Cabinetul Gavrilița a plecat vicepremierul Vlad Kulmiski, care a fost înlocuit, după mai multe luni, cu Oleg Serebrian. A fost revocat din funcție și ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, care a fost înlocuit, recent, cu Vladimir Bolea.
Acum un an, echipa guvernamentală a Nataliei Gavrilița a anunțat că își propune mai multe obiective, inclusiv să majoreze pensia minimă până la 2.000 de lei, salarii de 15.000 de lei, dezghețarea relațiilor pe plan extern, investiții anuale de 4.5 mlrd. de lei pentru infrastructură și apropierea de UE.
La un an de la alegerile parlamentare anticipate, recent, echipa PAS de la guvernare, anunța într-un eveniment public din fața Parlamentului că multe dintre obiectivele propuse au fost realizare, printre cele mai importante fiind obținerea calității de țară candidat pentru aderarea la UE, majorarea pensiei minime la 2.000 de lei, lansarea programului Satul European cu un buget de 2 mlrd. de lei.
gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2022
Internațional
Cele două state membre ale UE care resping planul de raționalizare a gazelor
Fluxul de știri
0