Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oportunități pentru antreprenorii care vor să-și internaționalizeze afacerile

© Pixabay / rawpixelStrângere de mâna
Strângere de mâna - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2022
Abonare
Noi oportunități pentru antreprenorii care vor să-și internaționalizeze afacerile.
CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Întreprinderile Mici și Mijlocii vor avea posibilitatea să depună solicitări suplimentare, până la atingerea plafonului maxim al grantului acordat prin Programul de creștere a competitivității ÎMM și internaționalizarea acestora. Anterior, se admitea depunerea unei singure cereri, astfel antreprenorul nu putea beneficia de resursele care nu au fost solicitate până la plafon. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, miercuri, de Executiv, în scopul îmbunătățirii programului.
Alte prevederi se referă la emiterea Business Voucherelor de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenorilor. Acestea prevăd simplificarea procedurii de accesare a serviciilor de consultanță, având opțiunea de a contracta un prestator de servicii de consultanță dintr-o listă predefinită sau de a accesa pachete de servicii formate în prealabil de către ODA.
Prin intermediul Programului, ÎMM pot obține suport în cadrul a doi piloni:
Formarea competențelor antreprenoriale prin schema de business voucher, pentru achiziționarea serviciilor de dezvoltare a afacerii;
Suport financiar prin mecanismul de „Grant” pentru sporirea competitivității, productivității și internaționalizarea afacerii.
În cadrul acestui Program, pe parcursul anului curent, au fost aprobate 25 de Business vouchere în valoare de 1.8 milioane lei și 30 de granturi în valoare de 42.3 milioane de lei. Valoarea totală a proiectelor investiționale este de 92.7 milioane lei.
Pentru implementarea Programului, în bugetul de stat, pentru anul 2022, sunt alocate mijloace financiare în sumă de 70,0 mil. lei.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2022
Societate
Guvernul va cheltui 5 miliarde de lei pentru compensațiile de gaz, pentru această iarnă
Fluxul de știri
0