Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Salariile unor angajați din sistemul bugetar vor crește de la 1 septembrie - detalii

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Abonare
Guvernul anunță un șir de măsuri extraordinare, în vederea susținerii financiare a unor categorii de persoane, de la 1 septembrie.
CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Din luna septembrie o parte de angajați din sectorul public ar putea beneficia de creșteri salariale. Informația a fost făcută publică de prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, în studioul Radio Moldova. Astfel, unii angajați din sectorul public vor beneficia de creșteri salariale de 6%.
„În luna septembrie vom veni cu câteva măsuri extraordinare, care nu sunt în calendarul obișnuit al creșterii salariilor și pensiilor. Vom veni cu o anumită creștere de salarii în sectorul public, dar vom veni și cu ajutor salarial unic. Este vorba de un ajutor unic de 3000 de lei pentru angajații din sectorul public cu un salariu mai mic de 15 mii de lei”, a declarat Gavrilița.
Premierul a mai spus că Guvernul va acorda 1500 de lei pentru pensionarii cu o pensie mai mică de cinci mii de lei. La fel, va crește alocația pentru copii cu până la o mie de lei pe lună.
„Vom veni și în ajutorul antreprenorilor cu compensarea creșterii ratelor de dobândă”, a mai spus premierul.
Natalia Gavrilița a specificat că majorările salariale sunt în special pentru persoanele cu venituri mici nu și pentru cele care au salariile mai mari.
Lei moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Republica Moldova
BNM a majorat din nou rata de bază până la 21,5 puncte procentuale
Fluxul de știri
0