Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin a numit ”Turk Stream” una dintre principalele artere de gaze pentru Europa

© POOL / Accesați arhiva multimediaРабочий визит президента РФ В. Путина в Иран
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Иран - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Abonare
Putin a calificat ”Turk Stream” drept una dintre cele mai importante artere de aprovizionare cu gaze a Europei.
CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. „Turk Stream” este astăzi una dintre cele mai importante artere de aprovizionare a Europei cu gaze naturale din Federația Rusă, ea funcționează ritmic, fără probleme, spre deosebire de toate celelalte direcții de livrare a hidrocarburi rusești, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.
Gazoductul ”Turk Stream”, construcția căruia am finalizat-o împreună cu ceva timp în urmă, este astăzi una dintre cele mai importante artere pentru aprovizionarea Europei cu gaz rusesc. Și ”Turk Stream”, spre deosebire de toate celelalte direcții de livrare a hidrocarburilor noastre, funcționează bine, funcționează ritmic, fără întreruperi”, a spus Putin la întâlnirea cu președintele Turciei, Tayyip Erdogan.
”Gazprom” furnizează gaze naturale prin conducta”Turk Stream”din Rusia prin Marea Neagră către Turcia și către țările din sudul și sud-estul Europei, tranzitând teritoriul turcesc. Capacitatea de proiectare a conductei este de 31,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an."
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Эрдоганом - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Internațional
Erdogan este la Soci pentru o întâlnire cu Putin
Fluxul de știri
0