Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Platforma DA cere renegocierea contractului de livrarea a gazului cu Gazprom: Detalii

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaГазпром
Газпром - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Abonare
Platforma DA este nemulțumită de condițiile contractului de livrarea a gazului natural din Federația Rusă și cere renegocierea acestuia.
CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Prețul mare la gazele naturale pe care îl achită consumatorii din Republica Moldova nu este doar din cauza războiului din Ucraina, dar se datorează în mare parte contractului încheiat în luna octombrie 2021 cu concernul rus „Gazprom”. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentanții Platformei DA în cadrul unei conferințe de presă.
„Prețul pentru un metru cub de gaz s-a majorat de trei ori încă înainte de începerea războiului din Ucraina”, a declarat Liviu Vovc.
În context, Platforma DA cere renegocierea contractului de livrarea a gazului natural cu „Gazprom”.
„O renegociere pur economică, nu una de vasal sau de gubernie”, a mai spus Liviu Vovc.
Totodată, Liviu Vovc spune că în condițiile în care Guvernul de la Chișinău a făcut deja împrumuturi externe pentru a depăși criza, o soluție ar fi renunțarea la facilitățile pentru cei din stânga Nistrului.
Floarea-soarelui după secetă - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Societate
Roada de floarea-soarelui în sudul țării, compromisă 70%: Ce face statul
Fluxul de știri
0