Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gavrilița anunță statele de unde vin alertele cu bombă: Care sunt

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova anunță că alertele cu bombă din ultima perioadă vin din afara țării.
CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Alertele cu bombă de la mai multe instituții din țară anunțate în ultima perioadă ar veni din Belarus și din Federația Rusă. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, în cadrul unei emisiuni de la radio Moldova. Totodată, premierul a menționat că aceste alerte sunt greu de urmărit și că se lucrează pentru identificarea persoanelor.

„Ele vin din extern, sunt greu de urmărit, noi știm anumite lucruri, că sunt surse în Belarus, Rusia și lucrăm cu aceste state pentru ca să identificăm persoanele, dar în mediul online este greu de urmărit, mai ales comanditarii. Nici nu știm de fapt dacă cei ce stau în spate sunt în aceste țări pe care le-am numit, acolo este adresa computerului, dar aceste date pot fi manipulate. Noi fortificăm răspunsul nostru, introducem măsuri de protecție mai mari pentru ca să nu fie nevoie să evacuăm oamenii”, a declarat Gavrilița.

Premierul a precizat că scopul alertelor ar fi ”să ne scadă vigilența, să ne țină ocupați și să ne testeze reacția”. În context, premierul a îndemnat societatea la calm.
Precizăm, din cauza numărului mare de alerte cu bombă din ultima perioadă și angajații Ministerului Apărării au fost implicați.
Menționăm că pe parcursul lunii iulie au fost înregistrate peste 100 de alerte false cu bombă. Autorii au vizat instituții de stat dar și centre comerciale, precum și Aeroportul Internațional Chișinău.
Газпром - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Politică
De ce nu a mers Gavrilița la negocieri cu Gazprom: „Știam că nu vom obține rezultat”
Fluxul de știri
0