Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Grosu: Nu există amenințări la adresa securității statului în viitorul apropiat

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Abonare
CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Nu există amenințări la adresa securității statului în viitorul apropiat. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului Igor Grosu în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.
„În momentul de față, nu avem informații despre pericolul unei escaladări a ostilităților pe teritoriul Republicii Moldova. Toate ostilitățile sunt concentrate în estul Ucrainei", a spus Grosu. ▪
El a mai menționat că informațiile conform cărora operațiunea specială rusă din Ucraina se deplasează treptat în sudul țării ar trebui verificate cu atenție, deoarece „există multă dezinformare”.
„În Transnistria, în ciuda faptului că acolo există un contingent rusesc și un depozit de arme, conform informațiilor noastre, nici populația și nici administrația nu au vreo dorință de a fi implicate în conflict. Există dorința de a menține stabilitatea și de a rezolva problemele, pe măsură ce apar”, spune Grosu.
Amintim, în timpul vizitei oficiale la București, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că nu exclude ca „Rusia ar putea ataca Moldova”.
Anterior reprezentanții oficiali ai Moscovei au subliniat în repetate rânduri intenția Rusiei de a construi relații corecte cu Moldova. De asemenea, Moscova a spus, prin reprezentanții săi, că respectă integritatea teritorială a Moldovei. Chișinăul a fost invitat la dialog de mai multe ori de către oficialii ruși la dialog pe marginea domeniilor de interes comun. Totodată, mai recent, Moscova și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu „promovarea de către actuala conducere a Moldovei a agendei anti-rusești”.
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Эрдоганом - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Internațional
Erdogan este la Soci pentru o întâlnire cu Putin
Fluxul de știri
0