Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Zelenski a cerut să ia în considerare legalizeze căsătoriile între persoane de același gen

© AFP 2024 / SERGEI SUPINSKYVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Abonare
Zelenski i-a cerut premierului Șmîhal să ia în considerare legalizarea uniunilor între persoane de același sex
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, s-a adresat premierului ucrainean Denîs Șmîhal cu o cerere de a lua în considerare problema înregistrării oficiale a comunității LGBT, reiese din răspunsul lui Zelenski la o petiție de legalizare a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, publicată pe site-ul șefului statului, scrie RIA Novosti.
După cum se menționează în document, petiția a strâns peste 25 de mii de semnături necesare pentru examinarea ei de către șeful statului. Pe pagina unde a fost publicată petița se menționează că aceasta a fost susținută de 28,5 de mii de cetățeni ai Ucrainei. Zelenski și-a exprimat recunoștința tuturor „pentru cetățenie activă”.
„Având în vedere cele de mai sus, i-am cerut premierului Ucrainei să ia în considerare problema ridicată în petiția electronică și să informeze despre rezultate”, a spus Zelenski.
Totodată, Zelenski a spus că conform Constituției Ucrainei, căsătoria se bazează pe consimțământul liber al unui bărbat și al unei femei, iar „în condițiile legii marțiale, Constituția Ucrainei nu poate fi schimbată”.
Cu toate acestea, Zelenski a atras atenția asupra faptului că guvernul a „elaborat deja opțiuni pentru decizii privind legalizarea unui parteneriat civil înregistrat în Ucraina, ca parte a activității de stabilire și asigurare a drepturilor și libertăților omului”.
El mai precizează că „o familie este formată din persoane care locuiesc împreună, sunt legate printr-o viață comună, au drepturi și obligații reciproce”.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2022
Rusia
GUR al Ucrainei a declarat că se consultă cu SUA înainte de atacurile cu HIMARS
Fluxul de știri
0