Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iranul răspunde sancțiunilor SUA prin injectarea gazului de uraniu în centrifuge

© AP Photo / Ronald ZakThe Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014.
The Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014. - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Abonare
Injectarea de gaz în sute de centrifuge pentru îmbogățirea uraniului este răspunsul Iranului la sancțiunile din partea SUA, a declarat ministrul iranian de Externe Hossein Amir Abdollahian.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. „Luni am văzut faptul că SUA au emis un nou regulament. Acest pas ilogic este sortit eșecului... Drept răspuns la acest pas, Iranul a început să injecteze gaz în sute de centrifuge de nouă generație încă de aseară”, a spus Abdollahian, citat de agenția Tasnim.
La 1 august, Departamentul Trezoreriei al Statelor Unite a inclus o navă sub pavilion panamez și șase organizații din China, Emiratele Arabe Unite și Singapore pe lista sa de sancțiuni, susținând că au cooperat cu Compania Petrochimică iraniană (PGPIC).
În noaptea de 1 august, purtătorul de cuvânt al Organizației pentru Energie Atomică din Iran (AEOI), Behruz Kamalvandi, a anunțat injectarea de gaz în 500 de centrifuge pentru îmbogățirea uraniului.
AEOI a explicat că măsura a fost luată în conformitate cu legea de acțiune strategică „pentru ridicarea sancțiunilor și protejarea intereselor poporului iranian”.
Batalionul Azov - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2022
Rusia
Curtea Supremă a Rusiei declară Batalionul Azov drept organizaţie teroristă
Fluxul de știri
0