Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

UE achiziționează sute de milioane de doze de vaccinuri noi

© AFP 2024 / JOEL SAGETVaccinul Pfizer
Vaccinul Pfizer - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Abonare
Comisia Europeană a anunțat marți că a semnat contractul pentru achiziționarea a încă 250 de milioane de doze de vaccin Covid-19, de data aceasta de la firma spaniolă Hipra.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Dacă credeați că ”vacciniada” s-a încheiat, Comisia Europeană vă liniștește: UE asigură ”o pregătire maximă în apropierea lunilor de toamnă și de iarnă” împotriva unor eventuale noi ”valuri Covid-19 iar această pregătire e reprezentată de vaccinuri.
„O creștere a vaccinării și a dozelor de rapel va fi esențială în lunile următoare", a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, prin intermediul unui comunicat de presă.
Vaccinul, care este conceput ca o doză de rapel pentru persoanele cu vârsta de 16 ani sau mai mult, este descris ca fiind un „vaccin proteic recombinant bivalent". Acesta este păstrat la rece la o temperatură de 2-8°C, ceea ce facilitează depozitarea și distribuția sa în Europa și în întreaga lume, se mai arată în comunicat.
Serul este în prezent în curs de evaluare de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). În cazul în care primește o autorizație de introducere pe piață, țările UE care participă la achiziția comună vor putea să îl achiziționeze prin intermediul contractului-cadru deja în vigoare.
UE a aprobat deja alte șase vaccinuri dezvoltate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Novavax și Valneva. De asemenea, a fost semnat un contract cu Sanofi-GSK pentru un alt vaccin de rapel, care este încă în curs de evaluare de către autoritatea de reglementare a UE.
covid - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Societate
COVID-19 în Moldova: Varianta Omicron a fost confirmată oficial
Fluxul de știri
0