Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: Varianta Omicron a fost confirmată oficial

© Sputnik / Mihai Carauscovid
covid - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Abonare
În Republica Moldova a fost confirmată varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 a fost confirmată în Republica Moldova.
Rezultatele probelor expediate la Institutul de virusologie din Berlin Charité, Germania, în scopul monitorizării circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul Republicii Moldova au fost recepționate de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
Astfel, în toate 40 de probe expediate a fost determinat virusul SARS-CoV-2, varianta Omicron, cu diferite tipuri sublineage.
„Probele au fost selectate din diferite regiuni ale țării, în perioada iunie — iulie 2022 și expediate, cu suport Organizației Mondiale a Sănătății, în Laboratorul de referință al OMS, din Berlin. Acestea au fost confirmate prin tehnici de biologie moleculară (rRT-PCR) și supuse pre-screening-ului în cadrul Laboratorului virusologic al ANSP”, este precizat într-un comunicat al Agenției.
Totodată, ANSP informează că în contextul crizei regionale provocate de războiul din Ucraina au apărut dificultăți tehnice cu privire la achiziționarea reagenților necesari pentru efectuarea secvențierii în cazurile confirmate de SARS-CoV-2, în cadrul Laboratorului virusologic al ANSP.
„Procedura de achiziție a reagenților și consumabilelor pentru diagnosticul infecției a fost inițiată în luna februarie 2022. Până în prezent, au fost recepționate consumabile de laborator și urmează livrarea reagenților”, mai este specificat în comunicatul ANSP.
Specialiștii recomandă cetățenilor să se vaccineze și să respecte măsurile de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19.
spital - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Societate
Cod roșu de „Omicron” în Chișinău: Ce solicită autoritățile
Fluxul de știri
0