Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii revin acasă: Piste de control pe sensul de intrare, deschise suplimentar

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaÎn postul vamal Leușeni au fost deschise 5 piste noi de control pe sensul de intrare în țară
În postul vamal Leușeni au fost deschise 5 piste noi de control pe sensul de intrare în țară - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Abonare
Mai multe piste de control pe sensul de intrare în Republica Moldova au fost deschise suplimentar la postul vamal.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Cinci piste de control pe sensul de intrare în Republica Moldova au fost deschise suplimentare la postul vamal Leușeni. Astfel, a fost sporit numărul de funcționari vamali și polițiști de frontieră în procesul de control și realizarea simultană a procesării unui număr mai mare de mijloace de transport.
Serviciul vamal anunță că datele statistice arată că anume punctul de trecere a frontierei Leușeni este cel mai solicitat și înregistrează cel mai mare număr de traversări ale frontierei de stat.
„De la 1 iunie 2022 și până la ziua de ieri au fost consemnate circa 800 de mii de traversări persoane. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul a crescut cu peste 200 de mii de treceri ale frontierei. La fel, numărul s-a majorat cu aproximativ 8% în comparație cu perioada similară a anului 2019, înainte de pandemie”, este precizat într-un comunicat al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.
Așadar, pentru fluidizarea traficului transfrontalier a fost:
suplimentat numărul de angajați și asigurați cu tehnică specială de control;
redirecționat traficul pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare, adică procedura „REVERS";
implementat schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
redirecționat fluxul și recomandat pentru călători de a alege cele mai apropiate puncte de trecere a frontierei, cum ar fi Costești, Cahul sau Lipcani etc.
intensificate relațiile de conlucrare cu autoritățile de frontieră și vamale ale statelor vecine, pentru a sincroniza acțiunile ce țin de traversarea frontierei de stat.
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră recomandă:
verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat;
tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor;
consultarea aplicației ”Traficul on-line în posturile vamale de frontieră” de pe pagina oficială a Serviciului Vamal, pentru a cunoaște în timp real situația din punctele de trecere a frontierei.
Exercițiul „Fulger 2021”, desfășurat la Cahul - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Societate
Ministrul Apărării: Planurile militare ale Rusiei nu vizează teritoriul Republicii Moldova
Fluxul de știri
0