Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Apărării: Planurile militare ale Rusiei nu vizează teritoriul Republicii Moldova

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaExercițiul „Fulger 2021”, desfășurat la Cahul
Exercițiul „Fulger 2021”, desfășurat la Cahul - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Abonare
Ministrul Apărării de la Chișinău asigură cetățenii că nu există pericol de operațiuni militare pe teritoriul Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Actualmente nu există un pericol iminent de o eventuală agresiune sau de operațiuni militare pe teritoriul Republicii Moldova. Planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul țării noastre. Declarații în acest sens au fost făcute de către ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, într-un interviu pentru portalul Agora. Potrivit ministrului, cetățenii trebuie să se simtă în siguranță.

„Cetățenii Republicii Moldova actualmente trebuie să fie în siguranță. Forțele rusești desfășoară acțiuni de luptă în sud-estul Ucrainei, o distanță care ne asigură o stabilitate. În pofida faptului că exploziile de la rachetele rusești uneori se mai aud în regiunea de sud a țării, ceea ce este foarte alarmant pentru noi. Pe canalele oficiale, din mai multe surse, s-a comunicat că planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova”, a precizat ministrul Apărării.

Amintim, Consiliul European a decis să ofere Armatei Republicii Moldova echipamente neletale pentru consolidarea capacităților unităților logistice, de mobilitate, de comandă și control, de apărare cibernetică, de recunoaștere aeriană fără pilot la bord și de comunicații tactice.
elev - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Societate
Lecții online și lucru de acasă! Noul plan al Guvernului Gavrilița pentru această iarnă
Fluxul de știri
0