Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Curtea Supremă a Rusiei declară Batalionul Azov drept organizaţie teroristă

© Sputnik / Evgeny Kotenko / Accesați arhiva multimediaBatalionul Azov
Batalionul Azov - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Curtea Supremă a Rusiei a recunoscut Batalionul Azov drept organizație teroristă, la cererea procurorului general, potrivit unui corespondent Sputnik din sala de judecată.
CHIȘINĂU, 2 aug - Sputnik. „Se recunoaşte Batalionul Azov ca organizație teroristă și se interzic activitățile acesteia pe teritoriul Rusiei”, a anunțat judecătorul.
Au fost deja deschise dosare penale împotriva mai multor luptători Azov în Rusia, sub acuzaţia de extremism, mercenariat și altele asemănătoare.
Acum, luptătorii Azov pot fi urmăriți penal ca participanți, complici și organizatori aparţinând unei organizații teroriste şi pot primi sancțiuni mai grave.
Astfel, Codul penal rus prevede pedepse de 10 până la 20 de ani de închisoare pentru participanți și de 15 până la 20 de ani pentru organizatori.
În același timp, legea scutește persoanele care încetează în mod voluntar să participe la organizația menționată, desigur, înainte de detenție și de începerea măsurilor de cercetare.
Igor Konașenkov. - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2022
Rusia
Ministerul rus al apărării a comentat afirmațiile lui Skibițki
Rusia avertizează de ani de zile cu privire la prezența grupărilor neonaziste şi extremiste în Ucraina. Din acest motiv și pentru apărarea comunităților rusești din regiunea Donbas, Moscova a inițiat o operațiune militară specială de denazificare și demilitarizare în Ucraina pe 24 februarie.
Una dintre grupările care au avut cea mai mare expunere la nivel internațional este Batalionul Azov, un grup armat care este în mod deschis nazist, potrivit organizațiilor nonguvernamentale specializate.
Acest batalion a cunoscut o ascensiune după lovitura de stat din 2014 împotriva guvernului lui Victor Yanukovici. Pe scutul batalionul Azov apar simboluri ale nazismului, cum sunt soarele negru, un simbol ocult folosit de SS și de grupările extremiste.
În ciuda acestui fapt, a devenit parte a Gărzii Naționale a Ucrainei, forța de rezervă a forțelor armate ale țării, care se află sub jurisdicția directă a Ministerului ucrainean de Interne, astfel că acestea sunt dotate cu arme și au parte de pregătire militară.
Fluxul de știri
0