Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SIS blochează încă un site: Care este motivul

© Sputnik / Miroslav RotariSIS
SIS - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul de Informaţii şi Securitate a solicitat blocarea încă unui site pentru că incita la ură şi război.
CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. SIS a solicitat blocarea accesului moldovenilor la un site rusesc pe motiv că distribuie informaţii false care incită la ură şi război în Republica Moldova.
Potrivit unui comunicat de presă al SIS, portalul blocat se numeşte svpressa.ru, iar motivul pentru care a fost blocat este publicarea unui articol în care conducerea Republicii Moldova este acuzată de blocarea misiunii de menţinere a păcii în stânga Nistrului de către armata rusă.
„În conformitate cu pct. 26-28 din Dispoziția nr. 1 din 24 februarie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în procesul de colectare de date despre surse cu conținut online care promovează informații false, în domeniul ce afectează securitatea națională a fost identificat în rețeaua globală Internet web site, cu adresa: https://svpressa.ru, care la data de 31 iulie curent, a publicat un material jurnalistic cu denumirea sugestivă: „Кишинев и Бухарест готовятся объявить Тирасполю войну” subtitlu: „Зачем Молдавия хочет прекратить миротворческую операцию на Днестрe””, se arată în comunicatul SIS.
Potrivit documentului, atât titlul materialului, cât și conţinutul articolului promovează agresiunea militară a Rusiei în Ucraina și afectează securitatea Republicii Moldova.
Amintim că Directorul Serviciului de Informații și Securitate a emis, în data de 26 februarie, un ordin prin care este sistată activitatea a două portaluri. În ordinul acesta este indicat că accesul la site-urile www.sputnik.md (http://www.sputnk.md/) și www.gagauznews.md (http://www.gagauznews.md/) a fost blocat pentru utiliztorii din Republica Moldova.
Mai mulți politicieni din opoziție, activiști sociali și jurnaliști din Republica Moldova și Rusia au protestat împotriva blocării site-urilor Sputnik Moldova.
Пресс-центр Спутник - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Societate
Site-urile Agenției Sputnik Moldova au noi adrese
Fluxul de știri
0