Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Propaganda ucraineană pierde tot mai mult din credibilitate

© Пресс-служба Южного военного округа / Accesați arhiva multimediaElenovka
Elenovka - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Abonare
Într-o intervenție televizată, atât un diplomat francez cât și un expert militar, neagă ultima manipulare propagandistică a Ucrainei cu privire la bombardarea închisorii din Elenovka.
CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Prezenți la televiziunea BFM, Sylvie Bermann, fost ambasador al Franței la Moscova, dar și la Londra, nu există niciun motiv pentru care Rusia ar fi atacat în Donețk o unitate de detenție preventivă în care se găseau prizonieri ucraineni.
În această unitate de detenție se aflau luptători ai batalionului ”Azov”, acuzați de activitate teroristă și pasibili, oricum, la pedeapsa cu moartea.
Mai mult decât atât, atrage atenția diplomatul francez, interesul Rusiei era tocmai aducerea lor în fața instanței pentru a demonstra public caracterul nazist al organizației paramilitare ucrainene.
Prezent și el în studio, Michel Goya, colonel în retragere al trupelor de elită franceze și analist militar, a confirmat că narațiunea Kievului nu stă în picioare.
Din contra, a subliniat și el, un proces al acestora ar fi fost mult mai util Rusiei și ar fi putut pune într-o situație dificilă Kievul, demonstrând prezența naziștilor în rândul forțelor ucrainene.
grâu - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Societate
Moldova se așteaptă la o recoltă de grâu cu o treime mai mică față de anul trecut
Fluxul de știri
0