Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova se așteaptă la o recoltă de grâu cu o treime mai mică față de anul trecut

© Sputnik / Maxim Topalgrâu
grâu - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Abonare
Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a prezis o reducere a recoltei de grâu cu o treime
CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, prezice o micșorare a recoltei de grâu cu o treime față de anul trecut.
"În acest an, din prognoze așteptăm în jur de 700-800 de mii de tone de grâu. E mult mai puțin decât anul trecut, dar în anul 2020 Republica Moldova a raportat o cantitate de 565 mii de tone de grâu. În acest an, pentru a asigura consumul intern, ne ajunge", a spus Vladimir Bolea în cadrul unei emisiuni de la JurnalTV.
Potrivit ministrului, sunt sistate aproape complet exporturile de grâu, întrucât prețul nu este unul avantajos. Vladimir Bolea spune că agricultorii țin grâul în depozite, nu se grăbesc să exporte la prețuri mici și așteaptă vremuri mai bune.
Potrivit lui Bolea, în Canada, SUA, Rusia anul acesta are o recoltă mare, exporturile au crescut semnificativ, prețurile au scăzut.
"Ucraina a început exportul și exportă și în România. Prețurile nu sunt mari, de aceea agricultorii care au posibilitatea să mai țină grâul, îl țin pe stoc, mai așteaptă un alt preț”, a mai spus ministrul Agriculturii", a mai spus Bolea.
Veronica Drăgălin își începe activitatea în calitate de șef la Procuratura Anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Politică
A început activitatea de șef la Procuratura Anticorupție: Drăgălin, prezentată echipei
Fluxul de știri
0