Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A început activitatea de șef la Procuratura Anticorupție: Drăgălin, prezentată echipei

© Photo : Ministerul Justiţiei al Republicii MoldovaVeronica Drăgălin își începe activitatea în calitate de șef la Procuratura Anticorupție
Veronica Drăgălin își începe activitatea în calitate de șef la Procuratura Anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Veronica Drăgălin își începe activitatea în calitate de șef la Procuratura Anticorupție.
CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Noul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, care de astăzi își începe activitatea, a fost prezentat colectivului. La eveniment au fost prezenți președintele țării Maia Sandu și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și procurorul general, Dumitru Robu.
© Photo : Ministerul Justiţiei al Republicii MoldovaVeronica Drăgălin își începe activitatea în calitate de șef la Procuratura Anticorupție
Veronica Drăgălin își începe activitatea în calitate de șef la Procuratura Anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Veronica Drăgălin își începe activitatea în calitate de șef la Procuratura Anticorupție
Potrivit ministrului Justiției, procesul de selectare a procurorului șef al Procuraturii Anticorupție a fost unul complex și realizat după reguli noi, convenite cu mai mulți parteneri de dezvoltare.
“Dacă vom combate corupția în mod eficient, atunci vor fi create și premisele pentru o dezvoltare durabilă. Mi-am exprimat încrederea că experiența de lucru în calitate de procuror federal din SUA o va ajuta să atingă obiectivele propuse. O reformă structurală serioasă va face ca Procuratura Anticorupție să devină o instituție puternică și rezistentă în timp, indiferent de schimbările politice sau guvernamentale din țară”, a opinat Litvinenco.
Veronica Drăgălin a câștigat concursul pentru funcția de șef a Procuraturii Anticorupție pe 7 iunie. Ea a fost procuror adjunct al Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.
Deține mai multe premii cum ar fi premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili și Premiul Directorului FBI. Este nominalizată la Premiul Național pentru Tânărul Procuror Federal și la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din forțele federale de justiție.
În 2008, Veronica Drăgălin a absolvit facultatea de biologie și chimie la Universitatea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia, după care a urmat o carieră în zona de justiție din SUA.
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Politică
Cine este Veronica Drăgălin, viitorul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție
Fluxul de știri
0