Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Grosu s-a întâlnit cu ambasadorul României la Chișinău: Ce au discutat

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaIgor Grosu și Cristian-Leon Țurcanu
Igor Grosu și Cristian-Leon Țurcanu - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Abonare
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu noul ambasador al României în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Criza energetică și situația geopolitică dificilă au fost subiectele prioritare e agenda întrevederii între președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu noul ambasador al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.
Șeful Legislativului de la Chișinău a reiterat faptul că Republica Moldova va avea nevoie de experiența și ajutorul României în procesul de armonizare a legislației naționale la acquis-ul comunitar.
Totodată, cei doi au adus în discuție și organizarea celei de-a doua ședințe comune a Parlamentelor Republicii Moldova și României.
„Ne vom concentra pe proiecte concrete și tangibile, pe care să le implementăm prompt. Sunt sigur că domnul ambasador Țurcanu va avea parte de un mandat prodigios la Chișinău și l-am asigurat de toată susținerea în consolidarea relației bilaterale a țărilor noastre”, a menționat Igor Grosu.
Noul ambasador al României la Chișinău este fostul ambasador în Ucraina: Cristian- Leon Țurcanu. Acesta este un diplomat de carieră, activ în cadrul Ambasadelor României la Berlin (2003- 2008), Washington (2008- 2012), Chișinău (2014 -2015, cu statut de prim colaborator).
Protest în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2022
Republica Moldova
Ce revendicări au răsunat la mitingurile din cele trei localități din autonomia găgăuză
Fluxul de știri
0