Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Veronica Drăgălin, viitorul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție

© Pixabay / Daniel_B_photosJustiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Abonare
Veronica Drăgălin este viitorul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.
CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Veronica Drăgălin este câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor.
„Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât că Veronica Drăgălin este câștigătoarea concursului la funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Candidatura Veronică Drăgălin va fi înaintată Procurorului General interimar pentru numirea în funcție”, a anunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco pe o pagină de socializare.
Veronica Drăgălin a fost procuror adjunct al Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.
Deține mai multe premii cum ar fi premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili și Premiul Directorului FBI. Este nominalizată la Premiul Național pentru Tânărul Procuror Federal și la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din forțele federale de justiție.
În 2008, Veronica Drăgălin a absolvit facultatea de biologie și chimie la Universitatea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia, după care a urmat o carieră în zona de justiție din SUA.
Candidatura Veronicăi Drăgălin urmează a fi înaintată Procurorului General interimar pentru numirea în funcție. La începutul lunii februarie curent, în ședința Consiliului Superior al Procurorilor a fost anunțat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Editoriale
SUA vor trebui să plătească în cazul declarării unui default Rusiei
Fluxul de știri
0