Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova și Turcia au extins acordul bilateral de liber schimb

© Sputnik / Mihai CarausSupermarket, mărfuri de import
Supermarket, mărfuri de import - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2022
Abonare
Ministerul Agriculturii: Republica Moldova și Turcia extind prevederile Acordului de Liber Schimb prin majorarea cotelor de export la produsele agricole.
CHIȘINĂU, 31 iul Sputnik. Republica Moldova și Republica Turcia au semnat un Protocol de cooperare pe diverse domenii strategice. Ceremonia de semnare a documentului avut loc în cadrul celei de-a 10-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-turcă pentru cooperare comercial-economică, la care a participat Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Sergiu Gherciu, informează printr-un comunicat serviciul de presă al MAIA.
Părțile au agreat extinderea cotelor acordate în cadrul Acordului de liber schimb pentru produsele agricole și inițierea negocierii pe marginea comerțului cu servicii, dar și aplicare instrumentelor de promovare a bussines-ului și facilitare a comerțului, este menționat în comunicat.
Totodată, a fost agreată cooperarea pe dimensiunea standardizării, acreditării și evaluării conformității, încurajarea investițiilor în domeniul industriei și dezvoltarea inovațiilor științifice și tehnologice, cooperare pe domeniul agricol.
Tractor, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2022
Republica Moldova
Gavrilița și Bolea au participat la recepționarea a 48 de tractoare japoneze
Fluxul de știri
0