Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gavrilița și Bolea au participat la recepționarea a 48 de tractoare japoneze

© Sputnik / Ivan Rudnev / Accesați arhiva multimediaTractor, imagine din arhivă
Tractor, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2022
Abonare
Serviciul de presă al Guvernului titrează că 48 de tractoare de producție japoneză au fost livrate în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Prim-ministrul moldovean Natalia Gavrilița, împreună cu noul ministru al Agriculturii, Vladimir Bolea, au participat vineri la o ceremonie de recepționare a 48 de tractoare de producție japoneză, destinate utilizării pe plantații multianuale. Acestea au fost livrate în Moldova în cadrul Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internaţională, ne informează serviciul de presă al Guvernului.
Natalia Gavrilița, menționează sursa oficială, a mulțumit Guvernului Japoniei pentru creditul preferențial, în valoare de 18,7 milioane de dolari, acordat în cadrul Proiectului de „Modernizare a tehnicii și echipamentului agricol”.
„Resursele financiare vor fi utilizare pentru îmbunătățirea productivității, iar agricultorii vor putea accesa banii pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol la un preț redus, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj. O mare parte dintre tractoarele livrate, astăzi, au fost deja contractate de întreprinzătorii moldoveni și urmează a fi transmise beneficiarilor în decursul următoarelor săptămâni”, mai notează sursa citată.
Gavrilița, potrivit sursei, a menționat că Executivul își va concentra, în continuare, eforturile pe sporirea gradului de tehnologizare a sectorului agroalimentar - proces care va contribui la diminuarea costurilor de producere și asigurarea accesului populației noastre la produse ieftine și calitative.
În total, din împrumutul acordat de Agenţia Japoneză pentru Cooperare internaţională vor fi procurate 72 de tractoare. Alte 24 de unități urmează să fie livrate până la începutul lunii august. Creditul preferențial a fost acordat pentru o perioadă de 40 de ani, având o rată a dobânzii de 0,1% și o perioadă de grație de 12 ani.
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Republica Moldova
Noul ministru al agriculturii, Bolea, pare a fi mai sociabil și vorbește despre subvenții
Fluxul de știri
0