Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova discută cu Azerbaidjanul extinderea cooperării în educație și cercetare

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaStudenți, instituții superioare de învățământ
Studenți, instituții superioare de învățământ - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2022
Abonare
Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Adriana Cazacu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Azerbaidjanului în Moldova, Gudsi Osmanov, în cadrul discuției a fost atins subiectul perspectivelor de colaborare moldo-azere în domeniul educației.
CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Discuțiile s-au axat pe colaborarea dintre cele două țări în domeniul educației, cercetării, tineretului și sportului, ne informează printr-un comunicat serviciul de presă al ministerului moldovean de resort.
„Adriana Cazacu a menționat că Ministerul Educației și Cercetării (MEC) susține și încurajează cooperarea dintre instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova și Republica Azerbaidjan, mobilitatea academică a studenților și profesorilor, realizarea cercetărilor și proiectelor științifice”, citim din comunicat.
Cazacu a specificat că Republica Moldova oferă anual cetățenilor azeri burse de studii în instituțiile de învățământ superior de stat. În anul academic 2021-2022, 37 de cetățeni ai Republicii Azerbaidjan și-au făcut studiile în țara noastră.
Părțile s-au referit și la cooperarea dintre instituțiile și organizațiile de cercetare din Republica Moldova cu organizații similare din Republica Azerbaidjan, au menționat că acest fapt contribuie la valorificarea potențialului științific al ambelor țări, dar și la preluarea bunelor practici în domeniul cercetării și inovării.
Oficialii au abordat și posibilitățile de extindere a cooperării. Astfel, în domeniul educației s-a stabilit că cele două țări vor face schimb de experiență în implementarea prevederilor Procesului de la Bologna în învățământul superior, dar și în elaborarea unor propuneri de proiecte comune privind racordarea sistemelor educaționale naționale la standardele și bunele practici ale Uniunii Europene.
De asemenea, urmează să fie amplificat parteneriatul între cele două țări în domeniile de cercetare, tineret și sport.
Мужчины стоят рядом с трубопроводами национальной газораспределительной сети за пределами Унген, Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Economie
Sandu a comentat perspectiva importului gazului din Azerbaidjan
Fluxul de știri
0