Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Sandu a comentat perspectiva importului gazului din Azerbaidjan

© AP Photo / Aurel ObrejaМужчины стоят рядом с трубопроводами национальной газораспределительной сети за пределами Унген, Молдова
Мужчины стоят рядом с трубопроводами национальной газораспределительной сети за пределами Унген, Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Abonare
Maia Sandu a răspuns la întrebarea jurnaliștilor dacă Moldova poartă discuții cu Azerbaidjanul privind importul gazului natural.
CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Reprezentanții Republicii Moldova poartă discuții cu autoritățile din Azerbaidjan despre posibilitatea importului gazelor naturale, însă cea mai mare problemă, potrivit președintelui Maia Sandu, este prețul.
„Se discută de ceva timp despre importul de gaze Azerbaidjan. Problema e prețul. Să vedem dacă putem obține un preț rezonabil”, a spus șeful statului.
Глава Молдовагаз Вадим Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Economie
Moldovagaz speră că termenul de efectuare a auditului datoriei pentru gaz va fi prelungit
În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o luni Maia Sandu în fața jurnaliștilor, președintele moldovean a declarat că Moldova nu poate ă renunțe la importul de gaze naturale din Federația Rusă.
„Cel mai mare aspect economic dintre Republica Moldova și Federația Rusă este achiziția gazelor rusești. Pentru moment avem un singur furnizor de gaze. Guvernul caută alternative. Nici pentru noi nu este bine să fim dependenți sută la sută de un singur furnizor. Situația pe piața gazelor este destul de dificilă. Asta nu înseamnă că nu căutăm alternative, dar asta înseamnă că astăzi nu putem să renunțăm la achiziția de gaze din Federația Rusă”, a declarat Maia Sandu.
Șeful statului a declarat că Republica Moldova achită o sumă între trei și patru milioane de dolari pe zi pentru gazele cumpărate din Rusia.
Fluxul de știri
0