Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ex-ambasador al Franței, sceptică vizavi de versiunea Kievului privind atacul din Elenovka

© Sputnik / Sergey Stepanov / Accesați arhiva multimediaSistem de rachete HIMARS
Sistem de rachete HIMARS - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2022
Abonare
Fostul ambasador al Franței în Rusia, Bermann, a pus la îndoială versiunea Kievului despre atacul cu rachetă asupra izolatorului din Elenovka.
CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Rusia, RPD și RPL nu au avut nevoie să lovească izolatorul din Elenovka, unde sunt deținuți militari ucraineni luați prizonieri, a declarat fostul ambasador al Franței în Rusia, Sylvie Bermann pentru presa franceză, informează RIA Novosti.
Diplomatul a subliniat că prizonierii sunt deținuți pe teritoriul RPD, aceștia urmează să fie judecați și unora chiar ar putea să le fie pronunțate sentințe de condamnare la moarte, prin urmare „nu era nicio necesitate ca ei să fie omorâți în acest mod”.
Poziția exprimată de Bremann a fost susținută de colonelul francez în retragere Michel Goya, care de asemenea a pus la îndoială veridicitatea versiunii Kievului despre atacul cu rachetă asupra izolatorului de către forțele proruse.
În noaptea de joi spre vineri izolatorul din Elenovka, în care sunt deținuți prizonieri ucraineni, inclusiv combatanți din „Azov” (interzis în Federația Rusă și cercetat penal pentru crime grave), a fost atacat cu un sistem american HIMARS. Au fost omorâți 53 de oameni, alte câteva zeci sunt răniți.
Conducătorul RPD, Denis Pușilin, a declarat că izolatorul a fost atacat la indicația Kievului, deoarece mai mulți prizonieri au început să facă depoziții și să ofere informații care ar deranja mult autoritățile ucrainene.
Livrare de echipament militar în Ucraina din Occident, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2022
Internațional
Parlamentar rus: nimicirea prizonierilor ucraineni convine Kievului, dar și Occidentului
Fluxul de știri
0