Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Parlamentar rus: nimicirea prizonierilor ucraineni convine Kievului, dar și Occidentului

© AP Photo / Senior Airman Stephani BargeLivrare de echipament militar în Ucraina din Occident, imagine din arhivă
Livrare de echipament militar în Ucraina din Occident, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2022
Abonare
Președintele comitetului pentru politică externă a Dumei ruse: nimicirea prizonierilor în Elenovka îi convine și Occidentului, nu doar Kievului.
CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Președintele comitetului pentru politică externă al Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki, a declarat că militarii ucraineni luați prizonieri și deținuți în izolatorul din Elenovka au fost omorâți la indicația puterii politice de la Kiev pentru ca astfel aceștia să nu mai poată vorbi în cadrul anchetei și apoi în fața tribunalului militar despre crimele conducerii ucrainene. Asta, susține politicianul, îi convine și Occidentului, informează RIA Novosti.
Sluțkii a mai declarat că Kievul i-a condamnat la moarte pe prizonierii din batalionul „Azov” (contra acestora în Rusia este intentat dosar penal iar organizația este interzisă în Rusia), pentru ca aceștia să tacă pentru totdeauna.
„Or, s-ar fi potrivit foarte rău depozițiile combatanților la tribunal cu sesiunile foto glamuroase (ale lui Zelenski, red.)”, a menționat el.
Vineri Ministerul rus al Apărării a anunțat că în izolatorul de anchetă din Elenovka a fost lovit de forțele militare ucrainene cu rachete americane HIMARS. Au fost uciși zeci de prizonieri ucraineni și alții 75 au fost răniți.
Sâmbătă Ministerul rus al Apărării a publicat și listele prizonierilor uciși și răniți ca urmare a atacului cu HIMARS.
Anterior Pentagonul a admis că Ucraina a comis acest atac asupra izolatorului din Elenovka, dar a emis și o justificare: „Dacă aceasta a fost o lovitură din partea ucraineană, ei n-au dorit s-o facă”.
Sisteme de rachetă HIMARS, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Internațional
Kievul a lovit cu rachete HIMARS un izolator în care sunt deținuți militari ucraineni
Fluxul de știri
0