Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

RT a început să primească cereri la premiul internațional pentru corespondenți militari

© Photo : Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaExerciții militare
Exerciții militare - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2022
Abonare
Canalul de televiziune RT a început să primească cereri de participare la Khaled Alkhateb International Memorial Awards – premiul internațional anual acordat jurnaliștilor pentru cele mai bune lucrări din zonele de conflict.
Premiul a fost stabilit în memoria jurnalistului Khaled al-Khatib, omorât în Siria la 30 iulie 2017, care a colaborat cu RT Arabic. În acest an sunt acceptate materiale de despre operațiunea militară specială din Ucraina.
Premiul Internațional Khaled Al-Khatib este acordat pentru următoarele categorii:
– „Cea mai bună lucrare din zona de conflict” - reportaje ale jurnaliștilor care prezintă desfășurarea Operațiunii Militare Speciale în Ucraina;
- „Cea mai bună lucrare: misiune umanitară” - istorii despre oamenii care se află în zona de conflict, despre ajutorul acordat civililor și refugiaților. Lucrări despre restaurarea orașelor și revenirea la viața pașnică.
Câștigătorii premiului Khaled Alkhateb International Memorial Awards 2022 vor primi un premiu bănesc de 200.000 de ruble.
Puteți aplica aici: https://award.rt.com. Lucrările sunt acceptate în formă scrisă și în format video.
În primul an, premiile au fost acordate concurenților din Irak, Irlanda și Singapore. În 2019 au devenit laureați reprezentanții Rusiei, SUA, Italiei și Indiei. În 2020 au primit premiul corespondenți militari din Rusia, Siria și India. Câștigătorii premiului RT 2021 sunt corespondenți militari din Rusia, SUA și Yemen.
De la înființarea premiului, juriul a inclus jurnaliști străini și ruși cunoscuți, printre care Irada Zeinalova, Evgeni Poddubnîi și Alexander Koț.
Canalul RT a înființat Khaled Alkhateb International Memorial Awards în memoria jurnalistului Khaled al-Khatib, în ​​vârstă de 25 de ani, care a colaborat cu RT Arabic. El a fost ucis într-un atac cu rachetă lansat de combatanți în provincia siriană Homs în 2017. În reportajele sale, Khaled a reflectat luptele dintre forțele guvernamentale siriene și teroriști. În 2018, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care i-a acordat postum lui Khaled al-Khatib medalia „Pentru vitejie”, care a fost înmânată familiei sale la prima ceremonie de premiere.
Militari ruși - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Rusia
Cum sunt instruiți în Cecenia voluntarii care vor să participe la operațiunea specială
Fluxul de știri
0