Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum sunt instruiți în Cecenia voluntarii care vor să participe la operațiunea specială

© Sputnik / Виктор Антонюк / Trecere la banca de fotografiiMilitari ruși
Militari ruși - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Înainte de a se alătura structurilor de forță care desfășoară activitatea de luptă în zona operațiunii militare speciale din Ucraina, voluntarii sunt instruiți la Universitatea Rusă a forțelor cu destinație specială (RUS) de lângă Gudermes.
Universitatea a dezvoltat un bloc de programe noi. O dată la două săptămâni, centrul este absolvit de 200 de oameni instruiți și pregătiți pentru operațiuni de luptă. Detalii despre activitatea RUS puteți afla din reportajul reporterului Sputnik Ivan Zuev.

Lecții practice și spiritul de echipă

Teritoriul universității pare imens: se întinde pe câteva sute de kilometri pătrați. Aici se află mai mult de o duzină de galerii de tragere, poligoane de tragere separate pentru lansatoare de grenade și lunetiști, un întreg oraș de clădiri de diferite înălțimi și scopuri pentru exersarea asalturilor, precum și zone de activitate cu lansatoare de grenade AGS și artilerie ușoară.
„Aici învață mai repede (decât în ​​unitățile armate – Sputnik), ei sunt în permanență ocupați cu ceva. Dimineața – ore practice, după-amiaza începe teoria: pregătirea informativ-ideologică, tactică, de luptă, de inginerie, tehnică, topografică și medicală, - spune instructorul RUS Elbek Albastov.
”În două săptămâni este imposibil să pregătești un luptător al forțelor cu destinație specială (spețnaz), dar îi poți da informațiile necesare pentru ca persoana să știe cum să mânuiască corect arma”, adaugă colegul său Șamhan Mushanov.
Obiectivul principal al cursului este exersarea interacțiunii corecte și formarea spiritului de echipă, precum și efectuarea unui număr maxim de împușcături din acele tipuri de arme pe care vor trebui să le folosească. Printre instructori sunt și participanți la operațiunea specială, aceștia își împărtășesc experiența cu voluntarii.
Universitatea Rusă a forțelor cu destinație specială nu recrutează și nu trimite voluntari în zona operațiunii militare speciale. Reprezentanții RUS subliniază acest lucru în discuții, despre aceasta comunică site-ul instituției de învățământ. Voluntarii ajung aici deja după ce semnează contractul pentru serviciu.

Voluntariatul internațional

Mișcarea de voluntari se dezvoltă activ în Rusia din 2014, atunci când politicienii care au ajuns la putere în Ucraina în urma loviturii de stat anticonstituționale au anunțat despre începerea Operațiunii antiteroriste în regiunile Donețk și Lugansk.
În primăvara lui 2014 în ajutorul Donbasului a venit un flux de mii de voluntari, nu numai din Rusia, ci din întreaga lume. Potrivit Uniunii Voluntarilor din Donbas, înainte de începerea operațiunii speciale organizația era formată din 16 mii de oameni care își făcuseră serviciul în republicile Donbass.
Numai în prima lună de la începerea operațiunii, potrivit Statului Major al Federației Ruse, peste 23 de mii de persoane din 37 de țări ale lumii au depus cereri pentru participarea la operațiune, dar au fost refuzați de conducerea republicilor populare Doneţk şi Lugansk.
Voluntarii care au dorit să apere cu arma în mână tinerele republici din Donbass au fost nevoiți să caute alte căi pentru a ajunge în zona acțiunilor de luptă. Mulți au mers acolo prin încheierea unui contract în Republica Cecenă și astfel au ajuns la respectiva Universitate.
Componența voluntarilor este cât se poate de diversă. Vârsta - de la 23 până la 49 de ani. Sunt și dintre cei care au luat deja parte la conflictul din Donbass și au venit să-și îmbunătățească abilitățile, sunt pensionari militari, veterani care au luptat în punctele fierbinți, sunt și dintre cei care nu au ținut niciodată arma în mână.
Pentru instruirea în cadrul RUS sunt admiși doar cetățenii Federației Ruse, dar printre voluntari sunt reprezentanți ai diferitor naționalități.
Tadjicul Jamshid a venit la RUS noaptea târziu, dimineața era deja pe terenul de antrenament. Încă în adolescență a urmărit dezvoltarea conflictului civil în Tadjikistan, iar în 1997 și-a făcut serviciul în armata tadjică, exact în timpul unei noi acutizări. El spune că a înțeles din propria experiență că un război civil este inevitabil atunci când este distrus statul și principalul este ca acest lucru să fie oprit cât mai curând.
Kazahul cu apelativul Han este fără îndoială din cohorta pensionarilor militari, deși refuză să recunoască acest lucru în fața camerei. El spune că a venit să ajute, pentru că împotriva Rusiei în cadrul operațiunii militare speciale luptă NATO, nu Ucraina.
Alături este prietenul lui Han din Bașkiria și luptătorul cu apelativul „Poliak”. Se îmbrățișează și râd, făcând haz unul pe seama celuilalt.
Bunicul lui Han a ajuns până la Berlin, familia voluntarului din Bașkiria a lăsat 8 bărbați pe câmpurile de luptă ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
„Fii siguri, nu ne vom face de rușine”, spune un voluntar din Bașkiria.

Eurasianismul practic

„Ce atitudine au față de ei acolo”? – Îi întreabă cecenii pe jurnaliști când vine vorba despre ceea ce se întâmplă în zona acțiunilor de luptă.
”Au o atitudine bună. Înșiși refugiații au povestit că cecenii au ajutat foarte mult în timpul asaltului Mariupolului. Se poate spune că chiar au avut grijă”, li se răspunde.

Luptătorii digeră informația.

”Asta pentru că la noi a fost război”, spune unul dintre ei după o pauză.
Republica Cecenia, în care cu aproape 20 de ani în urmă a fost război, aduce acum o contribuție semnificativă pe câmpurile de luptă ale operațiunii speciale, iar conducerea ei și-a asumat o parte semnificativă din povara organizațională și mediatică pentru sprijinirea operațiunii. Acest lucru este o mărturie a faptului că politica statului rus în ceea ce privește integrarea diferitor popoare, culturi și religii pe o bază comună s-a dovedit a fi destul de eficientă, consideră politologul belarus Aleksei Dzermant.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Internațional
Ucraina bombardează Doneţkul cu mine terestre
Fluxul de știri
0