Primul concert cu public în Sala cu Orgă din Chișinău, dupâ șapte luni de restricții - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Cultură
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre evenimentele din domeniul culturii

Votat în lectură finală: Tinerii vor primi vouchere culturale

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaBibliotecă
Bibliotecă  - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Abonare
Tinerii din Republica Moldova vor primi vouchere culturale începând din această toamnă.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Tinerii din Republica Moldova vor beneficia din această toamnă de vouchere culturale. Inițiativa legislativă, care prevede acordarea voucherelor culturale tinerilor, a fost susținută cu votul a 79 de de deputați în două lecturi.
Potrivit proiectului votat de deputați în ședința din 29 iulie, voucherul cultural pentru tineri reprezintă un bilet digital netransmisibil, cu echivalent bănesc, care asigură accesul la servicii și produse culturale, oferite de către prestatorii de servicii.
Pentru implementarea acestei inițiative, Ministerul Culturii urmează să elaboreze planul de acțiuni și lista serviciilor și a bunurilor culturale, care vor fi oferite tinerilor. Totodată, organizațiile care vor presta serviciile vor fi selectate în baza unui regulament elaborat de Guvern.
Inițiative legislativă mai prevede introducerea definiției legale a ”Casei de Cultură”. Ulterior, Guvernul va elabora un regulament, pentru a stabili cadrul normativ pentru crearea, activitatea, forma de organizare și administrare a caselor de cultură.
Prima Casă - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Societate
Majorarea ratei dobânzilor pentru creditele active în „Prima Casă” a fost plafonată
Fluxul de știri
0