Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii care se întorc din diaspora vor putea importa o mașină fără plata taxei

© Sputnik / Nicu GoncearAutomobile
Automobile  - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Abonare
Guvernul RM: Moldovenii care se întorc din diaspora vor putea importa fără plata taxei de import o mașină cu termenul de exploatare de până la 9 ani.
CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Serviciul de presă al Guvernului Moldovei informează că executivul a aprobat vineri un aviz asupra amendamentului la proiectul de lege privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii Republicii Moldova care revin cu traiul în Republica Moldova, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către președintele țării.
„Astfel, scutirea de taxa de import pentru un mijloc de transport se va aplica pentru mașinile cu termen de exploatare de până la 9 ani, și nu până la 7 ani, cum s-a aprobat anterior”, informează sursa oficială.
Conform avizului, mijlocul de transport nu va putea fi comercializat, gajat, donat, dat în posesie sau folosință timp de 3 ani, și nu de 5 ani, cum s-a stabilit anterior.
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Societate
Cine poate importa mașini fără plata taxelor – Decizia guvernanților
Fluxul de știri
0