Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine poate importa mașini fără plata taxelor – Decizia guvernanților

© Photo : Telegram / Președintele Maia SanduМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Abonare
Guvernanții au decis să-i scutească de plata taxelor la importul unui automobil pe moldovenii care muncesc peste hotare dar au decis să revină acasă. Și nu doar un automobil, dar și alte bunuri.
CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Președintele Maia Sandu a anunțat pe pagina sa de Facebook că ea a transmis Parlamentului spre adoptare proiectul de lege ce prevede aceste facilități pentru moldovenii ce vor să revină acasă.
“Întoarcerea acasă trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste. Am transmis marți Parlamentului proiectul de lege ce stabilește acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii noștri care decid să revină cu traiul în Moldova. Proiectul propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto. Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara țării timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni. Pentru acordarea facilităților cetățenii vor depune o cerere, însoțită de acte confirmative”, a scris Maia Sandu pe Facebook.
Fluxul de știri
0