Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon rămâne în arest la domiciliu și îi este restricționat dreptul de a comunica

© Sputnik / OsmatescoIgor Dodon la Curtea de Apel Chișinău
Igor Dodon la Curtea de Apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Abonare
Curtea de Apel Chișinău a decis vineri că fostul președinte, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu, însă libertatea lui de comunicare i-a fost restricționată.
CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea avocaților acestuia de a-i fi ridicată măsura preventivă arest la domiciliu. Totodată, instanța i-a restricționat fostului președinte posibilitatea de a comunica. El are dreptul, potrivit deciziei Curții, să comunice numai cu persoanele cu care locuiește împreună și cu mama sa.
Totodată, procurorul Petru Iarmaliuc s-a arătat nemulțumit că în decizia Curții nu este menționat expres faptul că lui Dodon îi este interzis să comunice cu presa.
„Nu este vreo sintagmă despre comunicarea cu mass-media, acest lucru nu s-a discutat în instanță și afectează imaginea sistemului judecătoresc”, a declarat procurorul Iarmaliuc.
Ex-președintele a mai declarat că Maiei Sandu nu i-ar fi convenit unele afirmații pe care el le-a făcut anterior pentru presă și asta ar fi, de fapt, cauza pentru care îi este restricționată comunicarea.
Anterior Igor Dodon declarase că instanței i-au fost prezentate destule dovezi care ar justifica eliminarea arestului la domiciliu. Politicianul a mai menționat că în circumstanțele actuale este absurdă insistența procurorilor de a-i fi interzisă comunicarea cu presa, întrucât e posibilă comunicarea prin intermediul avocaților a oricăror mesaje adresate publicului, inclusiv prin rețelele de socializare.
Igor Dodon la Curtea de Apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Politică
Dodon, atac dur în adresa Maiei Sandu: e gata de orice pentru a rămâne la putere
Fluxul de știri
0