Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon, atac dur în adresa Maiei Sandu: e gata de orice pentru a rămâne la putere

© Sputnik / OsmatescoIgor Dodon la Curtea de Apel Chișinău
Igor Dodon la Curtea de Apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernarea marionetă de la Chișinău, în frunte cu Maia Sandu, este gata să facă orice, numai să se mențină la putere și să „justifice” intrarea trupelor NATO în Republica Moldova, a declarat Igor Dodon.
CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Fostul președinte moldovean, Igor Dodon, a criticat-o în termeni foarte duri pe președintele Maia Sandu pentru modul în care aceasta și echipa sa gestionează relațiile externe ale țării.
„În opinia Maiei Sandu și a guvernării PAS, un eventual conflict cu Rusia va schimba agenda politică internă și va distrage cetățenii de la problemele economice grave, de la tarifele mari la resursele energetice, de la pensiile și salariile micșorate de inflația enormă. Deci prin interese militare străine, dar și prin interesele de supraviețuire politică pentru PAS se explică retorica tot mai agresiva și războinică din partea președintelui, spicherului parlamentului și a premierului din ultimele zile, care spun deja deschis despre implicarea Moldovei într-un război regional, cu toate că premise reale și riscuri pentru aceasta nu sunt”, a declarat Dodon.
Potrivit lui Dodon, „partidul de guvernare PAS are nevoie de un focar de război și de frică pentru a se menține la conducere. Există pentru asta și o încurajare din Occident. Dar în caz de ciocniri armate, cei din PAS nu-și vor trimite copiii pe front, dar vor trimite la moarte copiii moldovenilor simpli”.
Moldova, a mai notat Igor Dodon, nu vrea război și nu vrea o politică dușmănoasă cu Rusia sau cu orice altă țară.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Moldova și Rusia
Maia Sandu nu exclude că „Rusia ar putea ataca Moldova”
Fluxul de știri
0