Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu în vizită la București

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează vineri, 29 iulie, o vizită oficială în România, la invitația lui Klaus Iohannis.
CHIȘINĂU, 29 iul -Sputnik. Cei doi președinți vor avea convorbiri tete-a tete oficiale și vor susține declarații de presă comune la palatul Cotroceni, la sfârșitul întrevederii.
Administrația Prezidențială de la București a emis un comunicat în întâmpinarea acestei vizite, în care anunță ca subiecte discuție chestiunea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, criza din Ucraina, criza economic, ”platforma de sprijin pentru Republica Moldova” a României, Germaniei și Franței dar și alte subiecte de interes comun.
De asemenea, Maia Sandu va avea întâlniri cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
Aceasta este prima vizită oficială a Maiei Sandu în România, după decizia Consiliului European din 23-24 iunie, când Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană.
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Politică
Maia Sandu pleacă la București: Cine a invitat-o și care este scopul vizitei
Fluxul de știri
0