Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu pleacă la București: Cine a invitat-o și care este scopul vizitei

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova va întreprinde o vizită oficială la București. Se va întâlni cu omologul său român.
CHIȘINĂU, 28 iul - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va întreprinde o vizită oficială la București, la invitația președintelui României, Klaus Iohannis. Despre aceasta anunță Administrația Prezidențială a României într-un comunicat de presă.
Potrivit informațiilor, în cadrul întrevederii cu șeful statului român, vor fi discutate evoluțiile regionale în contextul invaziei ruse în Ucraina și modalitățile de contracarare a efectelor negative ale acestuia asupra Republicii Moldova.
La fel, urmează a fi evidențiată asistența multidimensională pe care România o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situațiilor de criză cu care aceasta se confruntă, și vor fi discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe.
Totodată, va fi punctată importanța Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, instrument lansat de România, Germania și Franța, menit să mențină Republica Moldova în atenția prioritară a donatorilor şi să mobilizeze sprijin pentru eforturile autorităților de la Chișinău în ceea ce privește reformele necesare integrării europene.
În cadrul convorbirilor celor doi Președinți, vor fi abordate, de asemenea, teme de interes central aflate pe agenda bilaterală, precum securitatea energetică a Republicii Moldova și cooperarea sectorială în domenii cheie.
Președintele României Klaus Iohannis o va primi pe Maia Sandu la Palatul Cotroceni, vineri, 29 iulie, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează în România.
Oameni, orașul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Societate
Guvernul Moldovei anunță alocații majorate pentru mai multe categorii de populație
Fluxul de știri
0