Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell s-a plâns că este mai puțin popular în presa occidentală decât Lavrov

© AP Photo / Francisco SecoJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Zaharova a comentat afirmațiile șeful diplomației UE Borrell, menționând că este periculos să asculți prostii, iar să le citezi - cu atât mai mult.
CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Șeful diplomației europene, Josep Borrell, s-a plâns că este mai puțin popular în presa occidentală decât ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.
„Lavrov merge în Africa pentru a încerca să-i convingă pe africani că de vină pentru tot ce se întâmplă sunt sancțiunile europene... și toată presa occidentală repetă acest lucru. Eu mă duc în Africa să spun contrariul, că sancțiunile nu au nicio legătură cu asta și nimeni nu reacționează”, a spus Borrell într-un interviu pentru postul de radio Cadena SER.
El a afirmat că una dintre cauzele acestui fapt este tendința de a „asculta inamicul” și a îndemnat să fie dublate eforturilor pentru a contracara răspândirea informației rusești, pe care el o consideră „minciună”.
Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei Maria Zaharova a răspuns la plângerile Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.
„Josep, presa occidentală pur și simplu își protejează sănătatea mintală, preferându-l pe Lavrov dumneavoastră. Suntem ceea ce consumăm, inclusiv informațional. Vedeți, prezentatoarea dezbaterilor preelectorale din Marea Britanie a leșinat după o nouă declarație absurdă a lui Liz Truss. Este periculos să asculți prostii. Iar să le citezi - cu atât mai mult”, a scris Zakharova pe canalul ei Telegram.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Internațional
Zaharova l-a descalificat pe Borrell pentru declarații absurde pentru un diplomat
Fluxul de știri
0