Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova își va ajusta cadrul normativ de combatere a dopajului în sport

© Sputnik / Mihai CarausArenă sportivă
Arenă sportivă - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Serviciul de presă al Guvernului: Cadrul normativ național în domeniul prevenirii și combaterii dopajului în sport va fi ajustat.
CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede revizuirea și îmbunătățirea mecanismului de funcționare a Agenției Naționale AntiDoping (ANAD), prin instituirea unor componente noi necesare în prevenirea și combaterea dopajului în sport la nivel național, aflăm dintr-un comunicat publicat pe pagina oficială a Guvernului.
„Documentul urmărește și instituirea Comisiei de Apel în cadrul Cancelariei de Stat cu scopul de a examina și soluționa deciziile ANAD sau ale Comisiei de audiere. Acest lucru va permite ca dosarele sportivilor și ale personalului asistent al sportivilor, suspectați în încălcarea reglementărilor antidoping, să fie examinate și soluționate pentru prima dată în Republica Moldova. Inclusiv, este reglementat procesul prin care se va elimina, reduce sau îngheța perioada de suspendare a sportivilor”, a subliniat serviciul de presă al instituției.
Sursa oficială mai precizează că proiectul vine să ajusteze cadrul normativ național în domeniul prevenirii și combaterii dopajului în sport la prevederile noului Cod Mondial Anti-Doping, intrat în vigoare anul trecut.
„Schimbările sunt absolut necesare pentru pregătirea echipelor naționale pentru Campionatele Mondiale și Europene, Jocurile Europene Cracovia-Malopolska 2023 și Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. În cazul nealinierii legislației naționale anti-doping la standardele noului Cod, sportivii din țara noastră nu vor putea evolua la competițiile internaționale sub steagul Republicii Moldova”, a mai fost menționat în comunicat.
Sală de sport - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2020
Educație
Sportul va fi promovat în școlile din Chișinău: Iată ce inițiativă are municipalitatea
Fluxul de știri
0