Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Sportul va fi promovat în școlile din Chișinău: Iată ce inițiativă are municipalitatea

CC0 / Pixabay / MMckein / Sală de sport
Sală de sport - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău anunță că la nivelul municipalității urmează să fie elaborat un program educațional de promovare a sportului în instituțiile școlare. Subiectul a fost discutat de primarul Ion Ceban și reprezentanții federațiilor sportive.

CHIȘINĂU, 9 iun. - Sputnik. Primarul Ion Ceban a anunțat că urmează să fie elaborat un program educațional de promovare a sportului în școlile din Capitală. Scopul inițiativei este de a învăța copiii să ducă un mod de viață sănătos și să aibă o bună dezvoltare fizică și emoțională.

Примария Кишинев  - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Chișinău lansează proiectul „Educație Online” – Video

”Copiii sunt viitorul nostru, iar noi trebuie să ne dedicăm în totalitate pentru a le crea condiții cât mai bune de viață”, a menționat Ion Ceban. 

Edilul-șef al Capitalei a discutat acest subiect cu reprezentanții federațiilor sportive, care au prezentat obiectivele programului ce vizează cel puțin 20 instituții educaționale municipale.

Acestea se referă la deschiderea claselor specializate în domeniul sportului și a cercurilor sportive extrașcolare, pregătirea cadrelor didactice pentru realizarea orelor, în conformitate cu principiul de vârstă și promovarea sportului din clasele primare. 

Planificarea şi pregătirea programului se va realiza în următoarele luni, iar implementarea și pilotarea va avea loc pe parcursul anilor 2020-2025, cu posibilitatea de continuare. Programul va fi realizat de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din cadrul Primăriei Chișinău, iar parteneri sunt Federaţia de Fotbal, Federaţia de Judo, Federaţia de Lupte, Federaţia de Gimnastică și Federaţia de Tenis. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0