Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul Moldovei anunță alocații majorate pentru mai multe categorii de populație

© Sputnik / Mihai CarausOameni, orașul Chișinău
Oameni, orașul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Serviciul de presă al Guvernului: Începând cu 1 mai 2022, cuantumul alocației lunare de stat pentru mai multe categorii de populație va fi majorat cu 300 de lei.
CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Începând cu 1 mai 2022, cuantumul alocației lunare de stat pentru mai multe categorii de populație va fi majorat cu 300 de lei. Astfel, alocația va crește de la 950 de lei la 1250 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri de Executiv.
„Măsurile suplimentare de protecție socială, sub formă de majorări, se vor aplica următoarelor persoane: participanților la cel de-al Doilea Război Mondial; foștilor deținuți în lagărele de concentrare fasciste, în ghetouri, în alte locuri de detenție forțată, create de Germania fascistă și de aliații acesteia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial; persoanelor angajate civil în armata de operații în anii celui de-al Doilea Război Mondial; persoanelor care s-au aflat în orașul Leningrad (Sankt Petersburg) în perioada blocadei (8 septembrie 1941 – 27 ianuarie 1944); persoanelor antrenate de organele puterii locale la strângerea munițiilor și a tehnicii militare, la deminarea teritoriului și a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial”, menționează serviciul de presă al Guvernului.
Sursa oficială precizează că potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, din aceste categorii fac parte circa 179 persoane.
veterani - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Politică
Veteranii moldoveni, stabiliți cu traiul peste hotare, vor primi alocații lunare
Fluxul de știri
0