Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Veteranii moldoveni, stabiliți cu traiul peste hotare, vor primi alocații lunare

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaveterani
veterani - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Veteranii moldoveni decorați cu distincții de stat, stabiliți cu traiul peste hotare, vor primi alocații. Câți bani vor primi lunar.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Moldovenii decorați cu ”Ordinul Republicii”, Ordinul ”Ștefan cel Mare” sau cu distincții de stat echivalente, dar care nu au domiciliul în Republica Moldova vor beneficia de dreptul la alocație nominală lunară de stat. În acest sens, deputații au adoptat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul de modificare a legii cu privire la veterani, în două lecturi.
Documentul prevede că persoanele decorate cu ”Ordinul Republicii”, Ordinul ”Ștefan cel Mare” și cu distincții de stat ale fostei URSS, echivalente cu distincțiile de stat ale Republicii Moldova, beneficiari de pensie sau alocație socială de stat (inclusiv în alte state) vor dispune de dreptul la alocație lunară nominală, acordată pentru persoanele cu merite deosebite față de stat, indiferent de faptul dacă au sau nu domiciliul în Republica Moldova.
Scopul proiectului constă în sporirea protecției sociale a persoanelor decorate cu distincții de stat, stabilite cu traiul permanent peste hotarele Republicii Moldova.
Potrivit proiectului, persoanele decorate cu ”Ordinul Republicii” sau Ordinul ”Ștefan cel Mare” vor beneficia lunar de 500 de lei, iar persoanele decorate cu alte ordine - 100 de lei lunar. De aceeași alocație vor beneficia și persoanele decorate cu medalii sau titluri onorifice.
Pentru implementarea prevederilor proiectului vor fi necesare, suplimentar, mijloace financiare în mărime de 73 800 de lei anual.
lumină - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Politică
Decis! Moldova va cumpăra energie electrică din mai multe surse
Fluxul de știri
0