Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

BCS a părăsit sala Parlamentului: Nu vor participa la prelungirea stări de urgență

parlament - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Abonare
BCS a părăsit sala Parlamentului: Nu vor participa la prelungirea stări de urgență
CHIȘINĂU, 28 iul - Sputnik. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din Republica Moldova anunță că nu va participa la examinarea prelungirii stării de urgență pentru încă două luni. Astfel, aceștia au părăsit sala de ședință în semn de protest.
Deputatul Zinaida Greceanîi a menționat că Republica Moldova intră dintr-o stare de urgență în alta.
„Ce se întâmplă, pentru ce trebuie acest lucru netransparent? Noi anunțăm că nu vom participa la examinarea acestei stări de urgență. Să-și asume ei singuri responsabilitatea acum și pe viitor”, a spus Zinaida Greceanîi.
Deputatul Vlad Bătrîncea a menționat că starea de urgență se reflectă asupra economiei și stării de spirit în societate.
„Republica Moldova are toate instrumentele pentru a activa în regim normal”, a spus Batrîncea.
Protestul socialiștilor - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Societate
Protestul socialiștilor în Chișinău: Guvernarea a „înecat” țara în probleme - VIDEO
Amintim că, la ședința de miercuri, 27 iulie a Cabinetului de miniștri, a fost aprobată hotărârea prin care se cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile.
Ulterior, prim-ministra, Natalia Gavrilița, a anunțat că va veni la ședința Parlamentului de astăzi pentru a cere deputaților instituirea din nou a stării de urgență.
Fluxul de știri
0