Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protestul socialiștilor în Chișinău: Guvernarea a „înecat” țara în probleme - VIDEO

© Sputnik / Rodion StepanchukProtestul socialiștilor
Protestul socialiștilor - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Abonare
Un nou protest al PSRM a avut loc astăzi în centrul Capitalei. Ce îi nemulțumește.
CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. O nouă acțiune de protest a avut loc astăzi în fața clădirii Parlamentului, acolo unde deputații se aflau în ședință. Mitingul a fost organizat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.
Protestatarii și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunile autorităților și ale partidului de guvernământ PAS în contextul scăderii nivelului de trai și creșterea continuă a prețurilor la alimente, precum și creșterea tarifelor la gaz și energie electrică.
Protestatarii au cerut demisia guvernului și organizarea alegerilor noi anticipate. În mâinile lor țineau afișe „PAS este sinonim cu sărăcia!”, „Jos președintele Sandu, jos regimul!”.
Deputatul socialist Petru Burduja, care a vorbit la protest, a subliniat că inițiativele sociale și economice ale deputaților din PSRM nu au fost ascultate de majoritatea parlamentară pe toată durata sesiunii de primăvară-vară a parlamentului.
"Partidul Socialist a propus cel puţin 20 de iniţiative legislative de orientare economică, dar deputaţii PAS nici nu au vrut să audă de ele. Nu vorbesc de proiecte sociale", a spus deputatul.
Colegul său, reprezentantul UAT Găgăuzia, Suhodolski Alexandr, a declarat că autoritățile „dau dovadă de lipsă de respect față de autonomia Găgăuză”.
"Actualul guvern ne-a "înecat" ţara în probleme uriaşe. Au acaparat atât de mult puterea, încât nu o vor ceda", a spus Suhodolski.
© Sputnik / Rodion StepanchukProtest în fața Parlamentului
Протест социалистов возле здания парламента Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Protest în fața Parlamentului
Protestul a fost unul pașnic, fără încălcări și ciocniri cu reprezentanții organelor de drept.
Amintim că astăzi și mâine, 28-29 iulie, Parlamentul Republicii Moldova va desfășura ultimele ședințe din sesiunii de primăvară-vară.
Socialiștii protestează în fața Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Societate
Un nou protest la Parlament: Socialiștii cer demisia Guvernului - VIDEO
Fluxul de știri
0